stycznia 30, 2020

馃 nale艣niki idealne - przepis podstawowy



Przepis na nale艣niki to mo偶na by rzec taki kulinarny bana艂. A jednak okazuje si臋, 偶e jest cz臋sto poszukiwany przez internaut贸w w sieci. Cz臋sto moi czytelnicy trafiaj膮 na bloga poprzez wyszukiwanie konkretnej frazy. Dlatego wa偶ne jest, nawet w takiej bran偶y jak blog kulinarny, pozycjonowanie stron. Kiedy poszukujesz w sieci konkretnego przepisu to w艂a艣nie pozycjonowanie podpowiada Ci konkretne wyniki.  Zapraszam Was do zapoznania si臋 z moimi najpopularniejszymi postami na blogu, kt贸re znajdziecie je poni偶ej oraz do skorzystania z dzisiejszego podstawowego przepisu na ciasto na nale艣niki oraz


CO POTRZEBUJEMY:
  • 50 g mas艂a
  • 500 ml mleka
  • 200 ml wody (mo偶e by膰 gazowana)
  • 3 jajka
  • 250 g m膮ki pszennej
  • szczypta soli
DO DZIE艁A:
  1. W ma艂ym rondelku rozpu艣膰 mas艂o.
  2. Do wysokiego naczynia wlej mleko i wod臋 oraz roztopione mas艂o. Dodaj jajka, m膮k臋 i szczypt臋 soli. Zmiksuj na g艂adko. 
  3. Ciasto b臋dzie mie膰 konsystencj臋 rzadkiej 艣mietany. Odstaw na co 20 minut.
  4. Sma偶 nale艣niki na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z ka偶dej strony.
  5. Osobi艣cie sma偶臋 bez t艂uszczu, ale mo偶esz lekko nat艂u艣ci膰 patelni臋. 
  6. Podawaj z d偶emem, 艣mietank膮, cukrem pudrem, s艂odkim twaro偶kiem lub z wytrawnym nadzieniem. Kombinacji jest wiele.

Smacznego!

THERMOMIX DO DZIE艁A:
  1. Roztop mas艂o w naczyniu TM - 2 minuty / 70 stopni / obroty 2.
  2. Wlej do naczynia mleko i wod臋. Dodaj jajka, m膮k臋 i szczypt臋 soli. Zmiksuj na g艂adko - 17 sekund / obroty 4.
  3. Ciasto b臋dzie mie膰 konsystencj臋 rzadkiej 艣mietany. Odstaw na co 20 minut.
  4. Sma偶 nale艣niki na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z ka偶dej strony.
  5. Osobi艣cie sma偶臋 bez t艂uszczu, ale mo偶esz lekko nat艂u艣ci膰 patelni臋. 
  6. Podawaj z d偶emem, 艣mietank膮, cukrem pudrem, s艂odkim twaro偶kiem lub z wytrawnym nadzieniem. Kombinacji jest wiele.
Smacznego!








Brak komentarzy :

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger