lutego 11, 2018

馃ア sur贸wka Patrycji jak "od Chi艅czyka"



Sur贸wka z kapusty w barach azjatyckich zwykle smakuje jako艣 tak inaczej ni偶 domowa. Od niedawna jestem szcz臋艣liw膮 posiadaczk膮 艣wietnego przepisu w艂a艣nie na tak膮 sur贸wk臋. Przepis na „sur贸wk臋 od Chi艅czyka” otrzyma艂am od Patrycji L. Pati jest wspania艂膮 osob膮, kt贸ra swoje receptury przedstawia niezwykle humorystycznie. Czytaj膮c jej autorskie przepisy b臋dziecie za艣miewa膰 si臋 do b贸lu brzucha. Osobi艣cie czekam na ksi膮偶k臋 kucharsk膮 Patrycji. Trzymam mocno kciuki, aby ten projekt si臋 uda艂.

CO POTRZEBUJEMY:
  • 1/2 g艂贸wki kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
sk艂adniki na zalew臋:
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki octu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2-3 艂y偶eczki soli
DO DZIE艁A:
  1. Marchewk臋 obierz i zetrzyj na tarce. Kapust臋 poszatkuj. Cebul臋 pokr贸j w pi贸rka.
  2. Wszystkie sk艂adniki zalewy umie艣膰 w rondelku i zagotuj. Nast臋pnie zdejmij z kuchenki i ostud藕.
  3. Warzywa umie艣膰 w du偶ej misce i przemieszaj. Na warzywa wylej zalew臋. Zn贸w przemieszaj. 
  4. Sur贸wk臋 podawaj na 艣wie偶o - najlepiej z kurczakiem (przepis na kurczaka chrupi膮cego po chi艅sku) lub prze艂贸偶 do s艂oik贸w i przechowuj w lod贸wce.
THERMOMIX DO DZIE艁A:
  1. Marchewk臋 obierz i zetrzyj na tarce. Cebul臋 pokr贸j w pi贸rka.
  2. Kapust臋 pokr贸j w kilkucentymetrowe kawa艂ki. Umie艣膰 w naczyniu po艂ow臋 kapusty i poszatkuj - 8 sekund / obroty 4. Nast臋pnie zr贸b to samo z pozosta艂膮 kapust膮.
  3. Wszystkie sk艂adniki zalewy umie艣膰 w naczyniu i zagotuj. Ustaw 4 minuty / temperatura 120 stopni / obroty 2. Nast臋pnie przelej do miseczki i ostud藕.
  4. Warzywa umie艣膰 w du偶ej misce i przemieszaj. Na warzywa wylej zalew臋. Zn贸w przemieszaj. 
  5. Sur贸wk臋 podawaj na 艣wie偶o - najlepiej z kurczakiem (przepis na kurczaka chrupi膮cego po chi艅sku) lub prze艂贸偶 do s艂oik贸w i przechowuj w lod贸wce.










Brak komentarzy :

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger