marca 30, 2016

pomidorowa pasta jajeczna





Dzisiaj kr贸tko i na temat - a temat jest taki: co zrobi膰 z du偶膮 ilo艣ci膮 ugotowanych jajek…np. po 艣wi臋tach Wielkanocnych. Proponuj臋 pomidorow膮 past臋 do chleba, kt贸r膮 robi艂a moja mama. Gwarantuj臋, 偶e zasmakuje wszystkim.

CO POTRZEBUJEMY:
  • 3 du偶e 艂y偶ki mi臋kkiego mas艂a
  • 3 艂y偶ki koncentratu pomidorowego
  • gotowane na twardo jaja (oko艂o 6-7 sztuk)
  • ma艂a cebulka
  • s贸l, cukier, pieprz


DO DZIE艁A:
Cebulk臋 posiekaj najdrobniej jak potrafisz. Posyp szczypt膮 cukru i zostaw na chwilk臋, aby zmi臋k艂a. Do miski w艂贸偶 mas艂o. Zetrzyj jaja na najdrobniejszych oczkach tarki. Pos贸l i wymieszaj z mas艂em. Dodaj koncentrat. Wszystko po艂膮cz i delektuj si臋. 
S M A C Z N E G O

DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:

  • Je艣li chodzi o koncentrat pomidorowy - to proponuj臋 doda膰 najpierw 2 艂y偶ki i smakowa膰. Pasta mo偶e by膰 bardziej lub mniej pomidorowa - wed艂ug Waszego gustu. 
  • Moim ulubionym koncentratem jest ten, zakupiony w Rossmannie - sk艂ad: 100% pomidor贸w :)
  • Polecam posypa膰 kanapk臋 艣wie偶o zmielonym pieprzem czerwonym.








4 komentarze :

  1. Pyszna alternatywa dla zwyk艂ej pasty jajecznej :)

    OdpowiedzUsu艅
    Odpowiedzi
    1. znika w okamgnieniu 馃槉 tak jak w moim rodzinnym domu...przed laty ❤️

      Usu艅

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger