wrze艣nia 07, 2017

馃尶 por z zio艂ow膮 panierk膮



Jarzynka na ciep艂o do drugiego dania zwykle kojarzy si臋 z marchewk膮 z groszkiem albo z fasolk膮 szparagow膮. A co by艣cie powiedzieli na wykorzystanie pora jako dodatku na ciep艂o? 
Warzywo to ma swoich zwolennik贸w, ale te偶 szerokie grono przeciwnik贸w. Pan Robak np. nie lubi je艣膰 surowego pora, kt贸ry jest zbyt intensywny dla niego. A ja - wr臋cz przeciwnie. Jednak na ciep艂o smakuje ju偶 ca艂ej naszej rodzinie. Dlatego postanowi艂am, 偶e to cenne warzywo przygotuj臋 dzi艣 nieco inaczej. Wykorzysta艂am zio艂ow膮 panierk臋 i stworzy艂am co艣 nowego w repertuarze obiadowym. Smaczny dodatek do drugiego dania.

Przepis na zio艂ow膮 panierk臋 podawa艂am TUTAJ - >    z i o 艂 o w a     p a n i e r k a

CO POTRZEBUJEMY:
  • 1 por
  • olej
  • s贸l
  • 2 艂y偶ki zio艂owej panierki
DO DZIE艁A:
  1. Por oczy艣膰 z zewn臋trznych pow艂ok, umyj i pokr贸j w plasterki. 
  2. Przesma偶 na niewielkiej ilo艣ci oleju. Pod koniec sma偶enia dodaj s贸l oraz panierk臋. 
  3. Podawaj na ciep艂o do obiadu.

DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
  • Je艣li nie macie zio艂owej bu艂ki tartej mo偶ecie doda膰 zwyk艂膮 bu艂k臋 oraz suszone zio艂a np. tymianek.
  • Por jest dobr膮 propozycj膮 zar贸wno do ryb jak i do da艅 mi臋snych.
  • Dla os贸b lubi膮cych du偶膮 ilo艣膰 bu艂ki tartej w kalafiorze czy fasolce szparagowej, polecam doda膰 wi臋ksz膮 ilo艣膰 t艂uszczu i panierki zio艂owej.








Brak komentarzy :

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger