Przepis na nale艣niki to mo偶na by rzec taki kulinarny bana艂. A jednak okazuje si臋, 偶e jest cz臋sto poszukiwany przez internaut贸w w sieci. Cz臋sto moi czytelnicy trafiaj膮 na bloga poprzez wyszukiwanie konkretnej frazy. Dlatego wa偶ne jest, nawet w takiej bran偶y jak blog kulinarny, pozycjonowanie stron. Kiedy poszukujesz w sieci konkretnego przepisu to w艂a艣nie pozycjonowanie podpowiada Ci konkretne wyniki.  Zapraszam Was do zapoznania si臋 z moimi najpopularniejszymi postami na blogu, kt贸re znajdziecie poni偶ej oraz do skorzystania z dzisiejszego podstawowego przepisu na ciasto na nale艣niki oraz
CO POTRZEBUJEMY:
- 50 g mas艂a
 - 500 ml mleka
 - 200 ml wody (mo偶e by膰 gazowana)
 - 3 jajka
 - 250 g m膮ki pszennej
 - szczypta soli
 
DO DZIE艁A:
- W ma艂ym rondelku rozpu艣膰 mas艂o.
 - Do wysokiego naczynia wlej mleko i wod臋 oraz roztopione mas艂o. Dodaj jajka, m膮k臋 i szczypt臋 soli. Zmiksuj na g艂adko.
 - Ciasto b臋dzie mie膰 konsystencj臋 rzadkiej 艣mietany. Odstaw na co 20 minut.
 - Sma偶 nale艣niki na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z ka偶dej strony.
 - Osobi艣cie sma偶臋 bez t艂uszczu, ale mo偶esz lekko nat艂u艣ci膰 patelni臋.
 - Podawaj z d偶emem, 艣mietank膮, cukrem pudrem, s艂odkim twaro偶kiem lub z wytrawnym nadzieniem. Kombinacji jest wiele.
 
Smacznego!
THERMOMIX DO DZIE艁A:
- Roztop mas艂o w naczyniu TM - 2 minuty / 70 stopni / obroty 2.
 - Wlej do naczynia mleko i wod臋. Dodaj jajka, m膮k臋 i szczypt臋 soli. Zmiksuj na g艂adko - 17 sekund / obroty 4.
 - Ciasto b臋dzie mie膰 konsystencj臋 rzadkiej 艣mietany. Odstaw na 20 minut.
 - Sma偶 nale艣niki na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z ka偶dej strony.
 - Osobi艣cie sma偶臋 bez t艂uszczu, ale mo偶esz lekko nat艂u艣ci膰 patelni臋.
 - Podawaj z d偶emem, 艣mietank膮, cukrem pudrem, s艂odkim twaro偶kiem lub z wytrawnym nadzieniem. Kombinacji jest wiele.
 
Smacznego!




Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz