wrze艣nia 02, 2017

馃尡 zio艂owa panierka


Pomys艂 balnalnie prosty, kt贸ry zrodzi艂 si臋 w trakcie przygotowywania bu艂ki tartej ze starego chleba. Tym razem postanowi艂am doda膰 zio艂a - lekko podsuszone i tak powsta艂a zio艂owa bu艂ka tarta. Sprawdza si臋 艣wietnie - polecam.


CO POTRZEBUJEMY:
  • czerstwy chleb
  • suszone zio艂a (np. prowansalskie, oregano, tymianek, bazylia)
DO DZIE艁A:
  1. Umie艣膰 wszystkie sk艂adniki w malakserze i miksuj do uzyskania odpowiedniego rozdrobnienia. 
  2. Prze艂贸偶 do szczelnie zamykanego s艂oika. 
  3. Panierk臋 mo偶na wykorzysta膰 r贸wnie偶 jako dodatek do gotowanego kalafiora, fasolki, ale te偶 jako dodatek do kotlet贸w mielonych.
THERMOMIX DO DZIE艁A:

  1. Umie艣膰 wszystkie sk艂adniki w naczyniu - ustaw 10 sekund obroty 10 - w razie potrzeby pom贸偶 sobie kopystk膮. Czynno艣膰 powtarzaj do uzyskania odpowiedniego rozdrobnienia. 
  2. Prze艂贸偶 do szczelnie zamykanego s艂oika.
  3. Panierk臋 mo偶na wykorzysta膰 r贸wnie偶 jako dodatek do gotowanego kalafiora, fasolki, ale te偶 jako dodatek do kotlet贸w mielonych.







Brak komentarzy :

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger